donderdag 26 maart 2015

Hartige ontbijtmuffins

Het recept komt alwéér uit dit boek.
Ik ben inmiddels echt een groot fan van dit boek.
Echt wel de moeite waard om zelf te kopen.

Wat heb je nodig?

Ik heb het recept iets aangepast omdat ik het wat flauw van smaak vond.
Ook maak ik het met de dubbele hoeveelheid, aangezien je de muffins goed kan bewaren en zelfs in kan vriezen.

200 gram havermout
4 eieren
200 ml melk
200 gram geraspte oude kaas
2 flinke eetlepels maanzaad
4 theelepels bakpoeder
Flinke scheut zonnebloemolie
Snufje zout

Keukenmachine.

Verwarm de oven voor op 175 graden.


Maal de havermout tot meel.

Eieren, melk, bakpoeder, en geraspte kaas toevoegen.

Daarna snufje zout, flinke scheut olie en het maanzaad toevoegen.
Nog een keer mixen.

Bakvorm invetten.

De vorm vullen met het deeg.

En na ongeveer 25 minuten zien ze er dan zo uit.

Smakelijk!

1 opmerking: