vrijdag 14 maart 2014

Glutenvrije ontbijtkoek




Ik heb dit recept niet zelf bedacht.
Weet ook niet meer van welke website ik het heb gehaald.
Gevonden via Google.
Twijfelde of ik het dan wel moest delen, maar hé, deze is echt te lekker om dat niet te doen.
Deze koek bevat geen geraffineerde suikers en heeft een lage glycemische waarde.

Wat heb je nodig,
* 400 gram speltmeel
* 200 ml melk
* 100 gram appelstroop
* 100 gram rijststroop
* 3 theelepels speculaaskruiden.
* 1 theelepel kaneel
* 1 theelepel bakpoeder.


Ik heb de speculaaskruiden zelf gemaakt omdat degene die ik in de winkel tegenkwam suiker bevat.

Als eerste meng je alle droge ingrediënten.
Goed roeren want de kruiden mixen lastig.

Daarna alle natte ingrediënten er beetje bij beetje door roeren.
Bakblik invetten.
60 minuten bakken op 150 graden.

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Het recept ziet er lekker uit, maar is allesbehalve glutenvrij. Spelt bevat wel degelijk gluten.

    BeantwoordenVerwijderen