zondag 1 februari 2015

Lauwe linzen salade

Wat heb je nodig.

1 zakje kruidenmix, linzensalade van Verstegen.
500 gram bruine linzen.
1 blik gepelde tomaten.
6 of meer, net wat je lekker vindt, kleine tomaten.
2 prei.
2 handen vol rozijnen.
Stuk of 3 lente-uitjes.
Peterselie.
2 zakjes mozzarella.

Kook de linzen zoals beschreven op de verpakking.

Rozijnen kunnen ondertussen wellen in lauw water.

Prei bakken.

Lente-ui en tomaten snijden.

Blik tomaten erbij.

De gekookte linzen en kruidenmix erbij.
Flink roeren.

En hop, klaar!

Oh en vergeet de mozzarella en peterselie niet.
Beide serveer ik los omdat ik niet wil dat de mozzarella smelt.

En zo ziet het er dan ongeveer uit.

Je kan de salade echt op allerlei manieren maken.
In plaats van prei is courgette ook heel lekker.
Een rode ui in plaats van lente-ui.
Of gewoon de groente die u nog over heeft in de koelkast en waarvan je niet weet wat je er mee moet doen.
Alles smaakt wel bij linzen.
Rode linzen kunnen ook, maar dan word het meer een soort puree.
Rode linzen zijn iets zachter van smaak.

Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit. Ik heb nog nooit linzen gegeten, ik geloof dat dat wel tijd word.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt heel lekker.
      En je kan het meteen voor een paar dagen maken.

      Verwijderen