woensdag 30 juli 2014

Pasta op z'n Zaagmans

Wat heb je nodig?


Precieze hoeveelheden hebben we niet voor deze pasta.
Het gaat vaak op gevoel.
Want oh oh, we zijn zulke gevoelsmensen.

Ok, wat heb je dan ongeveer nodig?

Pasta
half potje olijven.
Drie eetlepels rode of groene pesto.
Stuk of zes medium tomaten.
Beetje olie.
Twee zakjes mozzarella.
Teentje knoflook.
Stuk of zes tomaten in olie.
En wat spinazie of rucola.

Go, go, Zaagmans!
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een schaal die ook in de magnetron kan.

Zo ongeveer.

Ondertussen zet je het water op voor de pasta.

Olijven gedroogde tomaten  en knoflook in de schaal.

En dan ongeveer 2 minuten op 1000 watt in de magnetron.
En gebruik uw gevoel hè!
De tomaten moeten hierdoor wat zachter worden.

Mozzarella in blokjes snijden.

En even proeven of deze wel ok is.
Want het gaat om het gevoel.
Gevoelspasta.

Als de schaal uit de magnetron komt doet u er drie eetlepels pesto bij.
En roeren maar.
U wacht nog even met de mozzarella want die moet stevig blijven.
Het is een lauwe pasta-salade dus laat het gerust afkoelen totdat de pasta ook klaar is.

Het beste is om alles apart te houden.
Mozzarella zit er inmiddels wel bij.
Spinazie klein snijden en de pasta afgieten, klein beetje olie eroverheen.

En zo moet het er dan ongeveer uit zien in uw schaaltje.

Eet smakelijk!

4 opmerkingen: